Osteopaattinenhoito

Hoidon tavoitteena on saada kehon eri osat toimimaan mahdollisimman hyvin toistensa kanssa.

Kun kehon joustavuus, liikkuvuus ja ryhti ovat kunnossa, myös elimistön hermotoiminta ja sen seurauksena verenkierto ja aineenvaihdunta toimivat parhaalla mahdollisella tavalla.

Osteopaattinen hoito on manipulaatiomenetelmistä vanhin. Sen kehitti Yhdysvalloissa v. 1874 Andrew Taylor Still. Suomessa osteopatian koulutus alkoi v. 1988 englantilaisten oppien mukaan.
   
     

Hoito

Hoito alkaa haastattelulla ja koko kehon tilanteen (ryhdin ja liikkuvuuksien) tutkimisella. Jokainen hoito suunnitellaan yksilöllisesti tehdyn diagnoosin perusteella. Usein jo ensimmäisen hoidon aikana tapahtuu muutoksia. Kroonisen vaivan hoitoon tarvitaan useampia hoitokertoja.

Mitä hoidetaan 
    
     
Osteopaattista hoitotekniikkaa sovelletaan aina tapauksen mukaan. Hoito sopii niin lapsille kuin vanhuksillekin.Tyypillisiä osteopaatin hoitamia vaivoja ovat tuki- ja liikuntaelimien vaivat: selkärangan ja niskan kivut ja jäykkyydet, nikamaongelmat, issiaskivut, välilevyvaivat, päänsärky ja migreeni, tenniskyynärpää ja hiirikäsi. Pehmeällä craniaalitekniikalla (cranium = kallo) saadaan voimakas mieltä rentouttava ja jännityksiä poistava vaikutus.


Lisätietoja osteopaattisesta hoidosta: http://www.suomenosteopaattiliitto.fi/
   

Kysy lisää Hiawatha - Luontaisklinikalta.